Naam bedenken voor cohesie in de wijk: Leuke Buurtjes

By on november 17, 2012

We wonen zelf met veel plezier in Almere Buiten, al meer dan 10 jaar. Daar ontmoetten we de gebiedsmanager van ons stadsdeel. Ze vroeg ons na een nadere kennismaking om een naam en middel te bedenken voor het door haar bedachte plan om meer buurtbewoners te activeren…om zo de buurten gezelliger te maken.

Ons eenvoudige idee

Als communicatiemiddel hadden we een opvallend vormgegeven envelop, een ‘toolkit’ bedacht met een praktische inhoud rond de drie vooraf bepaalde thema’s (buurtfeest, buurtdebat, buurtproject).  Actieve inwoners zouden deze enveloppen door kunnen geven aan andere potentieel actieve bewoners. Je kent ‘t wel, van die mensen die roepen: “Goh, het zou leuk zijn om eens een buurtpicknick te organiseren”. Meestal blijft het om wat voor reden dan ook bij een idee zonder de bijbehorende realisatie. Door zo’n ‘toolkit’ met praktische informatie wil het Stadsdeel drempels wegnemen en de weg vrijmaken voor kleinschalige wijkgerichte initiatieven (met bijbehorend wijkbudget!)

Ons ‘micro lokale’ voorstel: LeukeBuurtjes

We bedachten de naam ‘LeukeBuurtjes’. Want we hebben heel leuke buurtjes, in tweeërlei opzicht. We zouden deze naam koppelen aan een online magazine. De website toont linkjes naar andere websites in Almere Buiten en bevat handvatLeuke Buurtjesten om zelf iets te organiseren. Ter informatie en vooral ter inspiratie laten we ook zien wat hier en in de rest van ‘t land zoal gebeurt aan buurtactiviteiten. Zien ondernemen doet ondernemen, toch? En op die manier blijft het niet bij die ‘eeuwige’ BBQ. Daarnaast dachten we aan hippe bedrukte jute tassen met informatieve inhoud rond de drie thema’s, een kleine online & printcampagne en een week lang ‘rondreizende guerrilla’ activiteiten om de actie bekendheid te geven.

Eventueel zouden andere stadsdelen ook deel kunnen nemen aan het project. We zijn benieuwd!

project: Bedenk een naam & middel om meer buurtbewoners te activeren
partner: Stadsdeel Almere-Buiten

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *