Culinaire bijeenkomst creatieve industrie

By on maart 31, 2011

1449514692037Richard Florida en de Flevolandse creatieve industrie

Al voor het verschijnen van het gehypte boek van Richard Florida, The Rise of the Creative Class, zagen we de enorme innoverende kracht die uitgaat van samenwerkende creatieven.

Het erkennen van het synergetische effect, het innoverende vermogen van deze ‘creatieve klasse’, is volgens ons van groot belang voor de balans in de hedendaagse wereldeconomie. We schrijven dit in 2011, overigens.

Geld gaat een andere rol spelen in de toekomst

Verhoudingen op de wereldmarkt veranderen, onze natuurlijke bronnen raken uitgeput en geld lijkt een andere rol te gaan spelen. Zomaar wat redenen die aangeven waarom we de krachten van ons creatieve vermogen zouden moeten bundelen.

Als je kijkt naar het ‘creatieve veld’ in Flevoland zie je iets anders dan in de grote steden en ook iets anders dan in andere provincies. We doelen op het ontbreken van ‘broedplaatsen’ en het ontbreken van grote samenwerkingsverbanden. Dat heeft met van alles te maken. Nieuw land, nieuwe sociale structuren die met het ‘oude land’ meer in verbinding staan dan met de eigen vestigingsomgeving, verwachtingspatronen enz. Natuurlijk, het verandert maar om die verandering meer kracht bij te zetten, is toen een nieuw netwerk in het leven geroepen. Wij organiseerden in samenwerking met onze opdrachtgever een culinaire bijeenkomst.

partner: Syntens & Innovatienetwerk Flevoland

opdracht: organisatie culinaire bijeenkomst ‘creatieve industrie Flevoland’

Mariska Bronstring

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke vakantieboerderij in Saale-Unstrut Duitsland ^ eco chic ^ upcycled interieur ^ ons hout gestookte fornuis ^ love your locals ^ nomad ^ organic ^ vega-fan ^ moestuin ^ realistische dromer ^ concepten ^ hart voor dieren ^ magazines ^ boeken ^ vintage & retro ^ stillevens ^ poetic interiors ^ poetic places ^ fotografie ^ upcycling ^ chocolade ^ life is a pickinick ^ slow cooking ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^^^ Voor o.a. goeie espresso, handgemaakt design, taartjes van patisserie Pompadour of van Dulce de Leche Boutique in Valencia, vintage kunst & concept stores en ontmoetingen met inspirerende mensen maak ik graag een omweg! En weet je wat...ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *