Impressie voormalige DDR

Zin om je te laten verrassen? Neem dan van ons aan dat bijvoorbeeld de provincie Thuringen & het Harzgebergte in de voormalige DDR een vakantie waard zijn. (En dan hebben we het nog niet eens over de Oostzeekust in Mecklenburg Vorpommern, natuur- en wijngebied Saale Unstrut in Sachsen Anhalt (waar wij aan antieke boerderij renoveren), of het Erzgebergte in Sachsen…). Achter de grijze betonnen muren zijn de meest prachtige panden tevoorschijn gekomen. De bakermat van een deel van onze cultuur ligt in Thuringen en in de Harz lieten grote namen als Goethe en Schiller zich inspireren. Grotere plaatsen als Wernigerode, Quedlinburg, Weimar of Erfurt hebben veel te bieden. En wat denk je van de Rennsteig (vele kilometers wandelen over de toppen van bergen in Thuringen), winterse plaatsjes als Schierke of het beroemde kleine vakwerkstadje Stolberg (ja, van Juliana van Stolberg!!). Hierbij alvast een (heeel) kleine impressie. Meer beeld volgt! En wie nu al meer informatie zoekt en/of persoonlijke tips van ons wil…stuur gerust even een mailtje!

kunsthalle-erfurt.jpg

erfurt.jpgwernigerode.jpg
wernigerode-2.jpgerfurt-kramerbrucke.jpg

 

arubapier 18

1339 kc almere

06-24 24 91 63

Neem contact met ons op